Aleea arborilor sluțiți: Zeci de castani bătrâni de 100 de ani din Gradina Botanică, lăsați fără nicio ramură

E grozav cum Gradina Botanică din București a ”toaletat” peste 100 de arbori și castani bătrâni de 100 de ani până când au rămas din ei doar niște țepușe. ”Avem aprobare de la Primarie”, spun cei de la Gradină. Perfect. ”Hai sa ciunțim tot ce prindem în cale. Ce? Nu mai gasim arbori de peste 100 de ani pe care să-i taiem? Mă gandesc ca urmatorul client să fie teiul lui Eminescu de la Iași. De atâta amar de ani stă fără o toaletare calumea”.

Ei zic ca, vezi doamne, toți ăia 104 castani și arbori aveau peste 100 de ani, erau bătrâni și prezentau un pericol public. Toți 104? Și v-ați gândit voi ca ar fi cel mai bine să le tăiați toată (TOATĂ) coroana, ca, deh, ”o sa le dea ramuri”.

Legal, după cum susține Ecocivica, toaletarea permite să tai maxim 30% din coroană. Dacă sunt copaci bolnavi, se poate tăia mai mult, dar nu toată coroana!

Vezi aici articolul scris de colega mea Catiușa Ivanov pe HotNews.ro

Despre Victor Cozmei

Crescut și școlit in online. Reporter @ HotNews.ro since 2008
Acest articol a fost publicat în Urbanism&Arhitectură și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Aleea arborilor sluțiți: Zeci de castani bătrâni de 100 de ani din Gradina Botanică, lăsați fără nicio ramură

 1. eu sper ca isi revin. si anul trecut cand am trecut pe acolo erau tunsi zero saracii. poate ii baga in armata.

 2. gadjodillo zice:

  in Zarnesti de Brasov, de citiva ani, tot ce e viu e taiat sistematic de niste humanoizi cu aparate zgomotoase in mina. fara supervizarea vreunui inginer horticol sau cum li s-o zice.
  am incercat tot felul de demersuri, inclusiv la garda de mediu. toate acestea se intimpla pentru comision/bani, care se iau la nr zile munca si nr copaci.
  trebuie sa facem ceva, pentru ca acesti arbori nu o sa mai aiba puterea de a absorbi dioxidul de carbon, fara frunze. nici macar pe cel provocat de drujbele care i-au slutit.

 3. Alex Burda zice:

  Nu știu de ce dar am senzația că de fapt arborii orașelor au devenit un fel de „carieră” ilicită de lemn. Cel mai sigur pentru fabricarea de brichete dar probabil și pentru unele șeminee. În plus (și asta se știe) este vorba și de tot felul de indivizi care pompează banii primăriilor sub pretextul că efectuează lucrări de întreținere a arborilor. Dar felul în care se fac aceste lucrări nu diferă de practica „rotunjirii salcâmilor pentru araci” aplicată cu osârdie în mediul rural. Sigur, toată situația este încurajată și de apatia și nepăsarea locuitorilor orașului și a celor care se bat în piept că luptă pentru protecția mediului. Că deh…copacul crește la loc. 😦

Lasă un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s