S-a deschis Pasajul Pipera. Urmează blocajul de la Caramfil

Azi s-a dat verde la circulație pe pasajul Pipera. La peste 3 luni întârziere față de când era programat (contractual – februarie 2012), chiar dacă dom’ doctor a promis de n-șpe mii de ori că-i dă drumu. Sunt pro-pasaj, însă aștept cu groază zilele următoare să vedem ce pagubă se va face la intersecția cu bld. Nicolae Caramfil. La ce trafic urmează să vină de pe pasaj (48.000 de mașini dimineața și tot atâtea se vor întoarce seara – calculul domnului Doctor, nu al meu), e greu să crezi că acolo, la Caramfil, nu va fi haos (sper, totuși să mă înșel).

Au încercat cei de la Primarie să facă un sens giratoriu în zonă, însă nu le-a ieșit. Au făcut o chestie mică și pricăjită pe care au ținut-o două zile. N-a funcționat. Vezi aici imagini cu sensul giratoriu (Forumul Metrouusor).

L-am întrebat pe primar, săptămâna trecută, când a fost în vizită pe pasaj, ce vor face la intersecția cu Caramfil. A zis că modifică semaforizarea de la doi timpi, la trei timpi (câte un verde pentru fiecare sens de mers) și pun polițiști în primă fază în intersecție.

Și dacă asta nu funcționează, apelează la soluția „traficului reversibil” (de la Mădălin Dumitru citire, seful de la Infrastructură). Adică cele trei benzi ale bld Caramfil, de la intersecția cu Pipera până la ambasada Chinei, vor fi folosite alternativ în funcție de momentul zilei.

Dimineață, vor fi două benzi pe sensul spre oraș și una spre ieșite, iar seara, vor fi două benzi folosite pentru sensul de ieșire și una pentru sensul de intrare spre zona centrală. (sper din tot sufletul că astfel de soluții să fie temporare și să se caute soluții mai bune în viitor).

În fine, repet, sunt pro-pasaj, dar fără largirea șoselei Pipera și dincolo de pasajul peste CF și o soluție viabilă la intersecția cu Caramfil, cred că pasajul nou inaugurat nu va fi pe deplin util.

Despre calitatea lucrării mi-e greu să mă pronunț. În unele zone arată chiar bine și pare că s-a lucrat cu cap. În alte zone, e exact invers. Vezi poza de mai jos și cum au făcut trotuarul înclinat.

Despre Victor Cozmei

Crescut și școlit in online. Reporter @ HotNews.ro since 2008
Acest articol a fost publicat în Infrastructură și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la S-a deschis Pasajul Pipera. Urmează blocajul de la Caramfil

  1. Mda, eu sunt anti-pasaj, pe care îl consider la fel de util ca ceasurile de aur ale lui Oprescu (și alea arată ora aproape exactă, nu-i așa?). Nu trebuie să te îngrijorezi de aglomerația de la Caramfil, momentan la ce flux de mașini e pe pod, șansele ca intersecția aia să se aglomereze sunt minime. Și nu cred că se va schimba ceva prea curând, nu cred că sunt așa de mulți cetățeni pipereni dornici să se plimbe prin Herăstrău 🙂 Că pentru altceva nu este util pasajul…

Lasă un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s