Schimbări pe bulevard: Restaurantul Elisabeta în locul Oficiului Poștal 15 de la Cișmigiu

Restaurant ElisabetaBulevardul Regina Elisabeta e în plină schimbare și, încet, încet, prinde viață. Cea mai nouă schimbare e în dreptul stației de autobuz de la Cișmigiu unde în locul Oficiului Poștal 15 s-a deschis un restaurant elegant decorat: Restaurant Elisabeta. Nu, nu ne interesează restaurantul în sine, ci cum s-a schimbat la înfățișarea clădirea și zona.
Cine trece sau trecea mai des prin zonă știe că la parter era un oficiu poștal, iar aspectul clădirii bătrâne de o sută de ani nu era unul grozav, dimpotrivă.

Între timp „Poșta” s-a mutat și în loc s-a deschis un restaurant, fațada de la parter a clădirii a fost refăcută, iar interiorul a fost complet redecorat într-un stil mai… elegant.

Citez de pe site-ul restaurantului câteva date despre clădire:

  • Construita in stil eclectic, noua noastra locatie, Restaurant Elisabeta, este un monument arhitectural ce dateaza din anul 1912, imobil in care a functionat Clubul Austro Ungar si Senatul Romaniei. A fost ridicat de arhitectul Rudolf Quich pe terenul baronului de origine vieneza Jules de Waldberg.
  • Cladirea cuprinde la parter si la etaj un complex de sali de spectacole si conferinte, frumos decorate cu ornamente in stil Art Nouveau.

Nu știu dacă modul cum s-a renovat pe afară respectă ceva din înfățișarea inițială a clădirii (cea din 1912). Mă cam îndoiesc… Totuși, parerea mea e că arată mai bine decât înainte când chiriaș era Poșta.

Tare mi-aș dori, totuși, ca întreaga clădire să fie recondiționată, nu doar parterul.
Oricum, e un pas înainte pentru Bulevardul Elisabeta, un bulevard care are potențialul să devină cel mai frumos din Capitală.

În ultimii ani lucrurile au început să se miște, vezi reabilitarea Grand Hotel du Boulevard, Hotel Cișmigiu, Restaurant Cabaret Regina sau alte câteva clădiri renovate (vezi poze mai jos).

Acum, dacă s-ar mai și elibera trotuarele de mașini parcate aiurea, dacă s-ar reface pavajul, dacă cineva i-ar repara Primaria lui Marean, dacă… dacă… dacă…

Restaurant Elisabeta 3 Restaurant Elisabeta 2

Cum arăta înainte parterul clădirii (sursă foto – NORC):

Oficiul Postal Cismigiu

Alte renovări pe bulevard – Restaurant Cabaret Regina și încă o clădire încă neocupată de chiriași.

Restaurant cabaret Regina Cladire renovata pe bd Elisabeta

Despre Victor Cozmei

Crescut și școlit in online. Reporter @ HotNews.ro since 2008
Acest articol a fost publicat în De pe stradă, Prima Pagină, Urbanism&Arhitectură și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Schimbări pe bulevard: Restaurantul Elisabeta în locul Oficiului Poștal 15 de la Cișmigiu

  1. Pingback: Se redeschide Berăria Gambrinus | București. Acum

Lasă un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s