Trotuarul de la Unirii: o lucrare în bătaie de joc, plătită cu jumătate de milion de euro

Trotuarul de la Unirii - pavajul spart (1)O parte din trotuarele din Piaţa Unirii au fost refăcute la finalul anului trecut, în noiembrie-decembrie. În mare grabă chiar. Au trecut aproape două luni şi cine trece acum pe la Unirii se ia cu mâinile de cap – pavajul arată groaznic: sute de dale sparte, ciupite sau care nu stau fix, bălţi, noroi şi o lucrare care arată neterminată, nefinisată. O adevărată bătaie de joc. Şi preţul pentru această bătaie de joc? 510.000 euro…

Trotuarele din Piaţa Unirii (cele din faţa magazinului Unirea şi cele din partea opusă, poate sunt şi altele în proiect şi nu ştiu eu) au intrat anul trecut, pe final, într-un mare proces de renovare (era nevoie, cel puţin pe partea opusă magazinului Unirea, unde plăcuţele vechi de marmură erau fisurate şi pline de gropi). Treaba a început, muncitorii au intrat rapid în teren, şi câteva săptămâni s-a muncit din greu. Sau cel puţin aşa părea.

Totul a fost făcut în mare grabă. Că or fi fost alegerile de vină sau apropierea iernii, asta nu mai ştim. Cert e că lucrarea s-a făcut pe repede-înainte. Iar rezultatul se vede…

Te uiţi la halul în care arată trotuarele, înjuri în gând, îţi faci nervi şi invariabil îţi spui: „Băi, nu se poate, sigur nu au terminat lucrările şi vor continua să lucreze şi totul va fi bine şi… şi… şi…”

Apoi priveşti mai atent în jur şi observi că ceea ce arată ca un şantier neterminat nu e deloc un şantier. Nu vezi picior de muncitor, nu vezi materiale depozitate prin zonă, nu vezi semne, scule… Nimic!

Şi-apoi… Dacă într-adevăr lucrarea încă nu e terminată şi va fi reluată la primăvară, iar te întrebi: „Păi bine, şi atunci de ce s-au grăbit să le refacă pe jumătate în noiembrie-decembrie? De ce n-au aşteptat să vină primăvara cu totul? De ce să faci pe jumătate, să laşi o treabă neterminată să se degradeze în timpul iernii şi să reîncepi în martie prin a repara?”

Pe bune că nu pot să-mi dau seama ce logică s-a aplicat… 😕

Cine s-a ocupat? Cât a costat?

Euroconstruct Trading ’98 (căutați pe google să vedeți cine sunt…) – 510.000 euro. (Sursa: Wall-Street.ro)

Trotuarul de la Unirii - pavajul spart (6) Trotuarul de la Unirii - pavajul spart (5) Trotuarul de la Unirii - pavajul spart (4) Trotuarul de la Unirii - pavajul spart (3) Trotuarul de la Unirii - pavajul spart (2)

P.S. Pozele sunt doar de pe o parte a Pieţei Unirii, însă vă asigur că găsiţi aceeaşi bătaie de joc şi pe trotuarul de lângă magazinul Unirea -> a se vedea linkul de pe wall-street.ro.

Despre Victor Cozmei

Crescut și școlit in online. Reporter @ HotNews.ro since 2008
Acest articol a fost publicat în Urbanism&Arhitectură și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Trotuarul de la Unirii: o lucrare în bătaie de joc, plătită cu jumătate de milion de euro

  1. Mihai zice:

    mai e o treaba, masinile alea nu au ce cauta acolo. treaba a fost facuta in bataie de joc din ce apare in poze, dar chiar si sa fi fost facute bine masinile alea nu aveau ce cauta acolo, un trotuar nu e gandit sa tina greutatea masinilor. acelasi lucru ca si in piata universitatii, piatra aia cubica o sa faca numai valuri, ca nu a fost gandita sa suporte trafic de masini. Bataie de joc din toate partile, nici firma constructoare nu si-a facut treaba, nici politia nu face nimic cu masinile… ca la noi la nimeni 😐

  2. Adolf zice:

    Ponta e de vina!

  3. nu că aș vrea să fiu avocatul diavolului, dar poate cei care s-au apucat de lucrare nu și-au primit banii conform contractului. știm că primăria face asta des.

    și, da, mașinile alea nu au ce căuta pe pavaj prevăzut pentru zonă pietonală.

    • Da, asta si sper. Sa nu se fi decontat banii pt. lucrari. Sau daca s-au decontat, atunci Adm. Strazilor sa caute sa-si recupereze banii.

      Ramane sa vedem asta in perioada urmatoare…

    • Sergiu zice:

      Va spun eu: Ponta este de vina!

    • Prostu' satului zice:

      Ca poate (???) si-au primit sau nu banii este intr-adevar o problema.
      Dar (non)calitatea lucrarii este o CU TOTUL ALTA problema, care n-are nicio legatura cu prima – sper ca sesizezi diferenta.
      Daca plata trebuia facuta INAINTE de a se apuca de treaba, iar primaria n-a platit, atunci nu trebuia sa se apuce deloc. Daca plata trebuia facuta la receptie, atunci chiar ca nu-si merita bani, dupa cum se vede. In ambele cazuri, plata n-are nicio treaba cu bataia de joc prezentata.
      Intr-o tara cat de cat normala, firmei asteia n-ar trebui sa i se mai permita accesul la lucrari finantate de primarie cel putin 3-5 ani. Dar noi suntem in romanika, tara lui Mickey Mouse…

  4. Garrigue zice:

    Multe nu sunt cum trebuie … Asigurarea profesionala decenala a intreprinderilor, Birou de control tehnic, receptie atenta, „année de parfait achèvement”, ca in Franta, materiale adaptate (dalle respective sa fi fost non-gelive si pt exterior, etc … de seriozitatea intreprinderii nu mai vorbesc, ca rideti de mine 🙂

  5. Calatorul zice:

    1001 nlucruri sunt anapoda in Romania dar cui ii mai pasa cand tara a suferit un „brain drain” masiv in ultimii 20 de ani? Efectiv nu mai sunt specialisti in tara si chiar daca ar fi prostia e atat de mare ca le-ar da peste nas imediat. Ca unul dinafara va spun ca tara arata de parca e guvernata de anarhie.

  6. daydr3am3r zice:

    Mda, mi-am rupt o pereche de adidasi si o pereche de ghete noi pe trotuarele alea in ultimele 2 luni x((( Tipic pentru Romania.

  7. Franjo Glavina zice:

    Toate trotoarele refacute in toamna -iarna lui 2012 sunt refacute la misto. Uitati-va ce se intampla la Univ – dupa ce au pavat au venit niste smecheri si au montat acei pari de culoarea untului (alb 40) care dupa ce ca nu merg deloc cu pavajul sunt pusi in scarba, la distante inegale intre ei dand un aspect de oras african. De ce sunt lasati stapii de iluminat vechi de pe vremea lui Ceasca ? De ce nu sunt scosi acei pari de culoare verde inchis de un prost gust indoielnic in zonele in care s-ainceput pavarea. Cand ne vom trezi si vom spune asta impostorului Oprescu? Cand oameni din Bucuresti vom face o manifestatie sa il trezim pe Oprsescu? Cand acest impostor va intelege ca o capitala europeana are nevoie de trotoare adevarate si nu facute la misto????

  8. Antal Damian zice:

    Melteneala ca in bucuresti mai greu.Lucrari de proasta calitate vedem peste tot in tara.Si sincer cred ca cei care au pus pavajul ala si-au primit banii si stau relaxati.Problema e ca nu se da nici o garantie si daca s-ar da ea s-ar pierde pt ca cetatetii sunt niste tarani si isi pun masinile oriunde.Iar trotuarul ala nu a fost facut pe post de parcare.

  9. AnaK zice:

    Romanii nu sunt tarani.N au demnitatea si coloana vertebrala necesare.

  10. Pingback: CrisPres FOTOGALERIE In centrul unei capitale europene (IV): Trotuarele de la Unirii arata jalnic, desi se afla intr-o continua reabilitare de aproape trei ani - CrisPres

Lasă un raspuns