Skyline de București (II)

Skyline - SkyTower, Nusco Tower si LakeviewFotografii cu skyline-ul Micului Paris 🙂

Primul episod Skyline de Bucuresti (I) îl puteți vedea aici.

Spuneam în primul articol despre skyline că în București sunt destule turnuri prin oraș (gata sau încă în construcție) însă, din păcate, prea răsfirate și că nu putem vorbi de un cluster cu clădiri mai înalte, asemănător cu cele din alte orașe (am dat exemplul Varșoviei).

Odată cu finalizarea lucrărilor la SkyTower Floreasca (137 metri înălțime) și aprinderea luminilor, skyline-ul bucureștean s-a mai îmbogățit și are un nou punct de reper (de aceea și multe din pozele de mai jos sunt focalizate pe acea zonă).

Acum, în zona dintre Aviației, Pipera și Floreasca, prinde contur poate primul cluster de zgârie-nori (îndrăznim să le zicem așa pentru că altele mai mari nu avem 🙂 ) – Oracle Tower, Lakeview Tower, Nusco Tower şi Sky Tower (plus alte turnuri de birouri relativ înalte din zona Pipera).

În zonă sunt destule spații în care mai pot apărea și alte clădiri înalte, iar PUZ-ul în zonă e permisiv (în zona SkyTower-Nusco h max era undeva la 100-120 m). Știu, unii vor aduce mereu în discuție problemele de trafic însă, la fel, suntem într-o zonă ce poate permite schimbări și îmbunătățiri și în ceea ce privește infrastructura.

Personal, salut faptul că scot clădirile noi și înalte mai spre marginea orașului (ce e la Piața Victoriei – zona care e un fel de semi-cluster – e, în opinia mea,  mai puțin inspirat…)

Îmi place Sky Tower cum arată, îmi place cladding-ul, îmi place cum este luminat, mai ales când sunt aprinse luminile din interior, și aș vrea să văd și alte astfel de clădiri construite în București. Și mai ales la fel de repede 😉

*Click pe poze pentru a le deschide la rezoluție mai mare

Skyline – de la stânga la dreapta – Nusco Tower, SkyTower, Lakeview.

Sursa foto: Instantanee din Rai via Idei Urbane via Skyscrapercity

Skyline - SkyTower, Nusco Tower si Lakeview

Skyline – de la stânga la dreapta – Casa Presei, Nusco Tower (în depărtare), Oracle Tower (în depărtare), Floreasca Business Park (clădiri mici, foarte luminate în depărtare), SkyTower (în depărtare), Lakeview (în depărtare), City Gate Towers (două turnuri).

Sursa foto: Panoramio, user andrei.mone via Skyscrapercity

Skyline - Casa Presei, Nusco, SkyTower, City Gate

Skyline – de la stânga spre dreapta – Lakeview, SkyTower, Nusco Tower (în prim plan – Lacul Tei).

Skyline - SkyTower, Lacul Tei, Nusco

Skyline – de la stânga la dreapta – Piraeus Bank Tower, BTC (Bucharest Tower Center), BRD-GSG Tower, Cathedral Plaza, Charles de Gaulle Plaza (în depărtare), Bloc turn de lângă Sala Palatului, Blocul turn Gioconda (din Piața Națiunilor Unite) suprapus peste Bucharest Financial Plaza (fostul turn Bancorex), Crystal Tower, Palatul Telefoanelor (se vede bine antena deasupra Palatului Patriarhiei), Excelsior Tower suprapus cu Howard Johnson Plaza, Nusco Tower, SkyTower, Hotel Intercontinental, Eurotower – în fundal: munții Carpați (în mare parte munții Ciucaș).

Sursa foto: Skyscrapercity, utilizator Baiazid

Skyline București cu munții Carpați în fundal

Skyline – de la stânga spre dreapta – BTC (Bucharest Tower Center), Charles de Gaulle Plaza, Ministerul Transporturilor, BRD-GSG Tower, Nusco Tower (în depărtare), SkyTower, Bucharest Corporate Center (Generali Building).

Sursa foto: Forumul SkyScraperCity – utilizator Cristi

Skyline - BTC, BRD

Skyline – de la stânga spre dreapta – Oracle Tower, Nusco Tower, Floreasca Business Park, SkyTower, Lakeview offices.

Sursa foto: Skyscrapercity, utilizator Le Clerk

Skyline - Nusco, SkyTower, Lakeview

Skyline – de la stânga spre dreapta – Oracle Tower, Lakeview, SkyTower, Nusco Tower.

Sursa foto: Forumul Skyscrapercity, utilizator Adrian Fulga

București skyline

Despre Victor Cozmei

Crescut și școlit in online. Reporter @ HotNews.ro since 2008
Acest articol a fost publicat în Prima Pagină, Urbanism&Arhitectură și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un raspuns